Roel Lauwerier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Roel Lauwerier
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 29 juli 1976
Functie Wethouder Tilburg
Partij VVD
Politieke functies
2005-2010 Gemeenteraadslid Tilburg
2008-2010 Fractievoorzitter gemeenteraad Tilburg
2010-heden wethouder Tilburg
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Roel Lauwerier (19 juli 1976) is een Nederlands politicus voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). In die hoedanigheid was hij van 2010 tot 2014 wethouder in Tilburg.

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Lauwerier verhuisde in 1994 naar Tilburg om aan de Universiteit van Tilburg rechten te gaan studeren. In 2000 studeerde af. Hij ging aan dezelfde universiteit promotieonderzoek doen naar wetgeving en publieke dienstverlening. In 2008 promoveerde hij. In zijn onderzoek kwam onder meer de wet- en regelgeving bij het CWI, het UWV en de gemeente Tilburg aan bod. Daarna was hij werkzaam bij de Rekenkamer Rotterdam en bij het Actal. Dat is het adviescollege voor het kabinet en het parlement over de vermindering van de regeldruk en de administratieve lasten.

Politieke loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Eind 2005 kwam Lauwerier voor de VVD in de Tilburgse gemeenteraad. Ook na de verkiezingen van 2006 bleef hij raadslid. Toen de VVD begin 2008 tussentijds in het college kwam (het college viel en de VVD verving samen met de SP het CDA), verving Lauwerier Joost Möller (die wethouder werd) als fractievoorzitter. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 stond Lauwerier op de tweede plaats van de VVD-lijst achter Möller. De VVD groeide bij die verkiezingen van 4 naar 7 zetels en mocht daarom terugkeren in het college. In een vijfpartijencoalitie (met PvdA, CDA, D66 en GroenLinks) werd Lauwerier een van de twee VVD-wethouders. Hij kreeg de portefeuille Verkeer en Vervoer, Parkeren en Wegenonderhoud. Hij werd ook Wijkwethouder Tilburg-West.